Tuʻu fua faʻataʻitaʻiga

fu'a itulau oloa

O le a le PE?O le a le tele o lou iloa e uiga i pepa faʻapipiʻi PE?

E tatau ona masani tagata uma i pepa.Aua e mafai ona tatou vaʻaia ituaiga uma o pepa pepa i le tele o vaaiga i le olaga i aso faisoo.Mo se faʻataʻitaʻiga, matou te masani i ipu pepa, ipu pepa, ipu pepa ma pusa meaai vave.Matou te iloa uma lava o le pepa e hygroscopic (faigofie e mitiia le susu) ma e maualalo le malosi o le pa.Ae afai e te faʻaeteete, o le a e iloa o nei pepa o loʻo i ai se ata manino, iila, lamolemole paʻi i totonu.O se ata PE lena, e foliga mai e tuʻu ai se peleue faʻataulāitu i luga o le pepa, e tuʻuina atu ai le malosi sili o le le fefe i le vai ma le suauu.Se'i o tatou fa'ailoa fa'atasi le mealilo o pepa fa'apipi'i!

Mataupu

1. O le a le PE?
2. Fa'avasegaina o PE.
3. Tufatufaina o le gaosiga o le PE i le atunuu.
4. O le a le pepa ufiufi PE?O le a le mea e fa'aoga ai?
5, Faʻavasegaina o pepa faʻapipiʻi PE.
6. Faʻaaogaina o pepa faʻapipiʻi PE.

PE粒子200k

O le a le PE?

Aʻo leʻi malamalama i le pepa faʻapipiʻi PE, seʻi o tatou talanoa e uiga i ana mea mataʻutia - polyethylene.O le Polyethylene e fa'apuupuu mo le PE, o se resini thermoplastic polymerized mai le ethylene.O foliga o le polyethylene o ni mea'ai pa'epa'e pa'epa'e susu, e leai se tofo, e leai se manogi, e le oona ma e pei o le ga'o.O le vaega autu o le polyethylene e taugofie, lea e sili ona lelei le malulu, faʻamautuina vailaʻau, faʻaogaina eletise ma isi uiga.O lea e iai le lautele tele o faʻaoga.Faʻaaogaina tele i le gaosiga o ata tifaga, mea faʻapipiʻi, pusa, paipa, uaea ma uaea, mea e manaʻomia i aso uma, ma isi. O le a le mea e sili atu, e mafai ona faʻaaogaina e avea ma mea faʻapipiʻi maualuga mo televise, radar, ma isi. Talu mai lona faʻaaogaina i le 1922, polyethylene ua atiina ae i le lalolagi sili ona gaosia resin ma sili atu le taumafaina o mea palasitika afifiina.O lo'o i ai se tulaga taua i totonu o pisinisi palasitika.

Fa'avasegaina o PE
Ona o le eseese o faiga polymerization o le polyethylene, o lona fausaga e ese foi, ma o meatotino tutusa oloa e matua ese foi.E mafai lava ona vaevaeina i: Polyethylene Low-Density (LDPE), Linear Low Density Polyethylene (LLDPE), High-Density Polyethylene (HDPE).
LDPE: Faʻaaogaina tele mo pepa faʻapipiʻi, ata faʻatoʻaga, ata mo faʻapipiʻi fale gaosi oloa, uaea, ma isi;
LLDPE: Faʻaaogaina mo uaea ma uaea, paipa, mea e manaʻomia i aso uma, ma isi;
HDPE: E masani ona faʻaaogaina mo fusi, maea, upega fagota, ma isi.
新闻配图

 

Tufatufaina ole gaosiga ole PE ile atunuu
E oʻo mai ia Aperila 2022, ua oʻo i le 29.18 miliona tone le gaosiga o le PE a Saina, e tusa ma le 21% o le aofaʻi o le gaosiga o le PE a le lalolagi.E mafai ona iloa mai faʻamatalaga o le gaosiga o le gaosiga o le PE o le lalolagi e tele lava ina faʻapitoa i Saina, Amerika ma Saudi Arabia.O Saina i le taimi nei o le atunuu e sili ona tele le gaosiga o le polyethylene i le lalolagi.

talafou3_1

 

 

O le a le pepa ufiufi PE?

Ua uma ona matou malamalama loloto i le PE o loʻo i luga, o le a la le pepa faʻapipiʻi PE?I se faaupuga faigofie, o le pepa faʻapipiʻi PE o se mea tuʻufaʻatasia e faia i le pepa e fai ma mea faʻavae ma faʻapipiʻiina i se vaega o le polyethylene film i luga o le pepa faavae, o lona uiga, o paʻu palasitika o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le pepa e se masini lafo.Pepa e faigofie ona susu, ae a maeʻa ona tuʻufaʻatasia lelei ma le polyethylene, o le pepa faʻapipiʻi e mafai ona maua ai aʻafiaga o le susu, suauʻu-faʻamaonia ma le maualuga o le vevela.

Fa'avasegaina o pepa fa'apipi'i PE

E tusa ai ma le eseesega i le va o le numera o ata tifaga ufiufi, e mafai ona vaevaeina i le tasi itu PE ufiufi pepa, lua itu PEcoated pepa, ma interlayer PE ufiufi pepa.

1. Pepa faʻapipiʻi PE tasi itu
O le pepa PEcoated tasi itu e ufiufi i le PE ata i le tasi itu o le pepa faavae.E faʻaaogaina i ipu pepa inu vevela, pepa hamburger, ma isi.
2. Pepa faʻapipiʻi lua itu PE
Pepa fa'apipi'i lua itu PE o lo'o ufiufi PE i itu uma e lua o le pepa fa'avae.E fa'aaogaina i ipu pepa inu malulu.
Pepa fa'apipi'i fa'apipi'i

Pepa fa'apipi'i Sandwich o le tu'u lea o le ufiufi PE i le va o ni pepa fa'avae e lua e fa'afefiloi ai se fasipepa se tasi e fa'aleleia atili ai le fetuutuuna'i o le pepa.
E masani ona faʻaaogaina i: faʻamaʻi faʻamaʻi, ato afifi meaai, ma isi.
E tusa ai ma le faʻaofuofu eseese, e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua: ata tifaga ma ata tifaga.
O ata tifaga o se ata polyethylene e lua itu e manino ma le susulu ma le lima lamolemole.O le matte film o se matte polyethylene film ma se matte ata ma se fogged luga.
O sequins e maualuga lona faʻamatalaga ma o mea lolomi e sili atu ona lanu.O ata matte e sili atu ona gūgū i lanu.
Le faʻaaogaina o pepa faʻapipiʻi
Pepa faʻapipiʻi e fesoʻotaʻi vavalalata ma o tatou olaga i aso taʻitasi ma o loʻo i ai le tele o faʻaoga, e masani ona faʻaaogaina i le afifiina, meaʻai, fomaʻi, mea faʻaeletoroni, meafaigaluega, oti tipi, ma isi.

Talosaga lautele o pepa faʻapipiʻi:

Aofa'iga o le fa'aogaina o pepa fa'apipi'i
1. vailaʻau: faʻamaʻi faʻamaʻi, mothballs, fufulu paʻu, faʻasao.
2. Mea'ai: fusi saimini, afifi aisakulimi, susu.


Taimi meli: Nov-16-2022